Elolvastam és elfogadom
az adatvédelmi nyilatkozatot

Hírek Interjú Budafer Hungary Zrt. vezérigazgatójával, Liszkai Krisztiánnal



Miért hasznos az UNIC pókdaru?
Erre kérdésre kerestük a választ, amikor meglátogattuk a 2017-ben alakult Budafer Hungary Zrt. vezérigazgatóját, Liszkai Krisztiánt, aki már több mint 20 éve foglalkozik különféle daruk bérbeadásával.




Miért döntöttetek úgy, hogy két pókdaruval bővítitek a főként toronydarukból álló gépparkotokat?
Liszkai Krisztián: Ez egy olyan eszköz, ami a jövőben minden valószínűség szerint kiváltja majd a nagyobb eszközöket. Tapasztalatom szerint rengeteg olyan helyszín van, ahol nem tudjuk se a torony-, se az autódarut használni, viszont ezek a kisebb, kompakt gépek alkalmasak ezek helyettesítésére. A piacon egyre többen látják már azt, hogy egy-egy munkára nem feltétlenül kell hatalmas toronydarut telepíteni, mert a feladat jellegéből adódóan felesleges ekkora gépet kibérelni.


Bérbe adtátok már a gépeket?
L.K.: Igen, jelenleg mindkét pókdaru dolgozik, amihez képzett gépkezelőket is biztosítunk. Éppen egy olyan területen dolgoznak, ahol légtechnikai berendezéseket kell mozgatni. Itt 28 méter az épületmagasság és ezeket az elemeket 19 méterre kell daruzni. Ezért a pókdaruk egy közbenső szinten dolgoznak 12 méter magasan, és onnan daruznak még felfelé 19 métert. Erre a beruházásra hat hónapra bérelték ki a darukat.



Vannak további érdeklődők pókdaru bérlésre?
L.K.: Rengeteg érdeklődő van. Nemrég érkezett például egy érdeklődés, hogy építkezésre szeretnék a pókdarut kibérelni a Citadellára, ahova nem lehet toronydarut telepíteni, ide ez a legmegfelelőbb választás. De rengeteg alkalmazási területe van, például üvegberakásra, bár erre a kisebb, 1,3 tonnás a megfelelőbb. A mi 6 tonnásaink inkább gépösszeszerelésekhez, géptelepítésekhez, állványrendszerek telepítéséhez ajánlott.


Az interjút a TWS Kft. munkatársai készítették.
2022.05.12.